In de kijker

  • Herstelacademie: ook voor familieleden!

Een HerstelAcademie voorziet een vormingsaanbod rond diverse thema’s die te maken hebben met je psychisch herstel. Deze cursussen staan ook open voor familieleden. Het Familieplatform wil daarom de HerstelAcademie meer bekend maken onder familieleden. Raadpleeg het aanbod van deze laagdrempelige en interessante cursussen op http://www.herstelacademie.be/.

Herstelacademie Antwerpen wil graag enkele modules in het licht zetten die interessant zijn voor familieleden en naasten. Inschrijving kan via antwerpen@herstelacademie.be.

Het aanbod: http://www.herstelacademie.be/ant-aanbod.html

  • 10/10/2017 Werelddag Geestelijke Gezondheid

Ann, moeder van Billy, en partner van Tim, vertelt in dit sprekende filmpje over het omgaan met de psychische noden in hun gezin.

Want ook families in de GGZ hebben hun unieke verhaal.
Dit willen we als Familieplatform Geestelijke Gezondheid op deze Werelddag Geestelijke Gezondheid ‘Samen Veerkrachtig’ extra in de kijker zetten.  • Werken aan de 'familie-reflex' (oktober 2017)

Lees hier op p.7 de bijdrage van Sara Casalin, coördinator van het Familieplatform in Fokus Optimale Zorg (Knack).


  • Standpunt Familieplatform t.a.v. de gewijzigde wet 'gedwongen opname'

Het Familieplatform Geestelijke Gezondheid doet een bijdrage aan het debat over de recent gewijzigde wet 'gedwongen opname' en roept op tot een herziening van de wet en een genuanceerde aanpak. Lees hieronder onze bijdrage.

Standpunt debat gewijzigde wet gedwongen opname


  • In de Morgen (25/02/2017)

'Psychiatrie moet sociaal zijn'


  • In de Morgen (18/02/2017)

"Naasten worden niet betrokken" De vijf knelpunten volgens Ria Van Den Heuvel (Familieplatform Geestelijke Gezondheid)